Diensten en Behandelkosten (Medisch) Pedicurepraktijk Hoofddorp

Basis pedicure behandeling

U kunt starten door gebruik te maken van een voetbad in een Chinese ton, met Chinese kruiden. Dit helpt u om uw voeten te ontspannen en geeft een verkwikkend, warm gevoel. De eventuele vermoeidheid in uw voeten is hierbij verdwenen. De basisbehandeling bestaat uit:         

 • nagels knippen
 • nagels frezen
 • eelt verwijderen
 • kloven behandelen
 • likdoorns verwijderen
 • voetcrème aanbrengen

Optioneel kunt u daarna kiezen voor een voetreflexmassage.

Specialistische voetbehandelingen

 

Diabetische voet

De huisarts zal u eventueel doorverwijzen naar de podotherapeut. Ik ben een samenwerkingsverband aangegaan met Voetencentrum Wender, uw voeten worden profecioneel door ons behandeld. 

Reumatische voet

Bij de reumatische voet is het van belang dat uw voeten worden ontlast van diverse drukplekken. Met name die drukplekken aan en tussen de tenen. Het reguleren van de teenstand is ook van belang, bijvoorbeeld bij hamer of klauwtenen. Hierbij start ik bij de eerste behandeling met het maken van een anamnese, screening, voetafdrukken en schoeninspectie. Jaarlijks herhaal ik deze werkzaamheden om risico’s uit te sluiten. Daarna volgt de pedicure behandeling.

Risicovoet

Heeft u een oncologische voet, dan wel een andere medisch indicatie van uw voeten, dan kan ik u behandelen.

 

 

Technieken

Orthesiologie

Deze techniek is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken die zijn ontstaan door orthopedische afwijkingen aan de tenen, zoals standsveranderingen en teenafwijkingen. Na het maken van de orthese, check ik de stand van uw tenen opnieuw op de podobaroscoop.

Nagelbeugeltechniek

Om de nagelvorm te reguleren bij ingroeiende nagels kunnen er verschillende nagelbeugels vervaardigd worden. Met behulp van composiet of van kunststof maak ik een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren. Deze beugels worden niet onder uw nagels geplaatst, maar op uw nagel.

Ingegroeide nagels

In geval dat het plaatsen van een beugel geen positief resultaat meer kan geven, dan behandel ik de nagel met een partiële nagelextractie. U krijgt dan tevens een doorverwijzing voor de huisarts, die u dan eventueel kan verwijzen naar het ziekenhuis, afdeling Chirurgie voor een wigexcisie. Met deze techniek wordt de nagelbreedte versmald.

Nagelreparatie

Door middel van gelacy techniek, worden uw nagels gerepareerd of verfraaid. Deze behandeling is inclusief knippen en frezen. Bij een ingescheurde nagel kan ik u behandelen met composiet waarbij het uitharden gebeurt met een LED-lamp.

Diabetesvoeten

Heeft u diabetes?

Vergeet uw voeten niet!

De voeten van diabetici zijn namelijk in veel gevallen extra gevoelig want,

 • De bloedtoevoer in benen en voeten kan verminderen
 • De huid verandert en wordt kwetsbaarder
 • Het gevoel in de voeten kan verminderen of totaal uitvallen
 • De voeten veranderen vaak van vorm
 • Nagels verdikken en vervormen ook

Vanuit deze chronische aandoening bent u extra kwetsbaar als u kloven, eelt, likdoorns, blaren, ingegroeide nagels of wondjes heeft.

Uw voeten worden door mij vakkundig verzorgd!

 

Screening:

Een anamnese met voet en nagelonderzoek vereist bij eerste behandeling. Duurt 20 minuten.

PACT Schimmelnagels

Schimmeldiagnostiek

Bij de eerste afspraak wordt er middels een Fungicheck  vastgesteld of er een schimmel aantasting aanwezig is. De uitslag van deze check is binnen enkele minuten bekend. Bij een negatieve uitslag is er geen schimmelaantasting aanwezig. Bij een positieve uitslag resultaat volgt er een intake voor het inplannen van vervolgafspraken van schimmelbehandeling. Deze afspraken worden vastgelegd in een behandelplan.

Schimmelbehandeling

Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf, waardoor deze zich langzaam kan uitbreiden tot een besmetting van gezonde nagels, behandeling is dan noodzakelijk.

Met het gebruik van de PACT-lamp worden schimmels op voet- en vingernagels gedood. Er wordt eerst een speciale lichtgevoelige kleurstof op de schimmelnagel aangebracht. De PACT-lamp produceert een sterke lichtbundel, die de lichtgevoelige kleurstof omzet in singulett-zuurstof. Deze zuurstofvorm beschadigt enkel de celwand van de schimmel, waardoor deze gedood wordt. Schimmelnagel behandelingen met PACT Therapie zijn pijnloos, veilig,  doeltreffend en zonder bijwerkingen.

Na de behandelingen met de PACT-lamp, is het raadzaam om de behandelde nagel(s) te verzorgen, met schimmelspray en nagelolie,  tevens schoenenspray te gebruiken. Enerzijds om her-besmetting vanuit de omgeving te voorkomen en anderzijds om de nagel, in staat te stellen gezond te laten groeien.

Sportvoeten

We worden steeds ouder en werken ook op hogere leeftijd. Wekgevers willen dat wij duurzaam inzetbaar zijn en zelf willen we lang sportief en gezond leven.

Bewegen……………….……Sporten

Voorkom blessures

Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd hoe ik u kan helpen in uw streven om te kunnen blijven sporten. Kortom duurzaam te kunnen blijven genieten van uw sportieve activiteiten.

De taken hierbij zijn:

 • Het verlenen van preventieve voetzorg
 • Het geven van voetverzorgingsadviezen
 • Het behandelen van milde voetproblemen en enkele sportblessures, met medical taping
 • Het op tijd ontdekken van die problemen, het instellen van een voorlopige therapie en het tijdig doorverwijzen naar de juiste discipline.

Wellness pedicure behandeling

U kunt starten door gebruik te maken van een voetbad in een Chinese ton, met Chinese kruiden. Dit helpt u om uw voeten te ontspannen en geeft een verkwikkend, warm gevoel. De vermoeidheid in uw voeten is hierbij verdwenen. De Wellness behandeling bestaat uit:

 • nagels knippen
 • nagels frezen
 • eelt verwijderen
 • kloven behandelen
 • likdoorns verwijderen
 • scrubben
 • voetmasker aanbrengen
 • voetcrème aanbrengen
 • voeten licht masseren

Optioneel kunt u daarna kiezen voor een voetreflexmassage.

Behandelkosten

Eerste afspraak (75 min) – Intake + screening + basis behandeling € 85,-

Pedicure Basis met voetenbad € 65,00

Pedicure Welness met voetenbad € 100,-

Deel behandeling (kleine verrichtingen) € 45,-

Behandeling risicovoeten € 65,00

Screening € 30,00

Schimmeldiagnostiek €45,-

Sportvoet behandeling € 55,-

Voetafdrukken op papier en kunstleer € 40,-

 

Technieken


Toepassen van protectieve Orthese techniek € 37,50

Toepassen van Nagelregulatie techniek € 37,50

Toepassen van Nagelreparatie met Gelacy techniek € 37,50

Behandeling ingegroeide nagels en doorverwijzing maken € 50,-