Natuurgeneeskundige therapie in Hoofddorp, neemt nieuwe cliënten aan

Tevens ben ik natuurgeneeskundige therapeut in Hoofddorp. Ik ben van Indische afkomst en woon en werk al geruime tijd in Hoofddorp, voorheen in Heemstede. Vanuit mijn constitutie heb ik aanleg om mensen met mijn therapieën te helpen, naar een betere gezondheid. Oerkrachten in mijn handen zijn geworven van ouders en voorouders. Daardoor kan ik met zorg iedereen behandelen, die een lichamelijke overgevoeligheid heeft.

Bent u door uw energie heen door ziekte of gebeurtenis, neem dan contact met mij op. U zult merken dat het zelf genezend proces met mijn therapieën weer op gang wordt gezet. Waardoor energieën blokkades kunnen opheffen en weer vrij kunnen stromen. Zelfs pijnverlichting kan resulteren.

Vanuit een behandelplan ga ik met u in overleg wat de mogelijkheden zijn. Met of zonder gebruik van een voetbad met Chinese kruiden, voorafgaand aan de behandeling. Bij de eerste afspraak neem ik bij u anamnese af volgens Reguliere en Chinese Geneeskunde (TCM). Gevolgd door met de tong- en polsdiagnose kijk ik naar uw gezondheid. Daarna krijgt u een ontspanningsmassage. Bij uw tweede afspraak bespreek ik met u het gemaakte behandelplan. Mocht u meer behandelingen nodig dan het behandelplan, dan is dat te bespreken.

Zie ook mijn overige pedicure functies, uit deze werkzaamheden kunnen behandelingen ook worden gecombineerd in uw behandelplan.

Diensten en Behandelkosten Gezondheidspraktijk

VoetreflexPlus

 

VoetreflexPlus Therapie

VoetreflexPlus Therapie houdt in dat ik middels massage uw reflexen op de voeten ga stimuleren. De zones op uw voeten, die bepaalde organen en weefsels weerspiegelen, worden op natuurgeneeskundige wijze behandeld. Dit gebeurt door Westerse massage technieken. Aanvullend tijdens de behandeling masseer ik de meridiaan banen en acupunctuur punten, die specifiek voor uw behandeling van toepassing zijn. Deze kennis komt voort uit de TCM. Deze afkorting staat voor Traditional Chinese Medicine. Kortom, in één behandeling werk ik met massage technieken uit twee verschillende beschavingen, vandaar de naam VoetreflexPlus.

Uit de traditionele Chinese Geneeskunde bestaat een theorie van De 3 Schatten ofwel de San Bao. Deze theorie verwijst naar 3 primaire energieën:

 1. Jing energie is gevormd uit uw constitutie en is vanaf geboorte ontstaan (het fysieke lichaam).
 2. Qi energie stroomt door uw lichaam en zorgt voor lichamelijke- en geestelijke activiteiten (het energetische lichaam).
 3. Shen energie uit zich in helder denken, een goed geheugen en scherpe zintuigen (het bewustzijn lichaam).

Het mysterieuze China, met zijn eeuwenoude tradities en spiritualiteit, is uitgegroeid tot een unieke beschaving in vergelijking tot het Westen. Mede door mijn roots en interesse ben ik breed opgeleid en kan ik uw klachten verlichten met technieken vanuit deze twee verschillende beschavingen.

Voetreflex therapie is bevorderend voor uw gezondheid en geluk. De therapie heeft een zeer ontspannende werking en kan een positieve bijdrage leveren naast reguliere of Chinese behandelingen. De therapie is holistisch gezien inzetbaar voor zowel chronische als acute klachten en is geschikt voor alle leeftijden. Holistisch betekent dat de therapie werkzaam is op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau: de Jing – Qi – Shen eenheid.

 

 

Specialisaties

Naast mijn specialisaties bezit ik vaardigheden van wel 30 verschillende soorten massages, die gecombineerd uw klacht kunnen verlichten.

 

 

Chinflex Professional

Als Chinflex Professional heb ik mij verder verdiept in de TCM en kan ik op ontspannende wijze de organen, wervelkolom, spieren en gewrichten masseren, die verband houden met uw klachten. De massages bestaan uit combinaties van voet-, hand- en oorreflex en bijbehorende meridianen.

Veel voorkomende ziektebeelden

Massage bij hoofdpijn en migraine, massage bij pathologie van de huid, vitaliseren ontspanningsmassage.

Stervensbegeleiding en Rouwverwerking

Zachte sederende massages.

Japanse gezichtsreflexologie

 

Japanse gezichtsreflexologie

De Japanse gezicht reflexologie behandeling wil ik graag onder uw aandacht brengen. Hierbij worden de reflexen van orgaanzones en acupunctuur punten in uw gezicht behandeld, om veroudering tegen te gaan maar ook om te ontspannen bij klachten zoals vermoeidheid, stress en hoofdpijn. Om uw huid te verzorgen gebruik ik cosmetische producten, zoals oliën, gezichtsmaskers, en warme en koude componenten ter afsluiting. Deze producten zijn geschikt voor de gevoelig huid. Als u dit wilt, neem ik voorafgaand aan de behandeling en na de behandeling een foto van uw gezicht. Het resultaat van de massage is hiermee te vergelijken. U zult verrast zijn van het verschil! De vermoeidheid van uw oogopslag zal zijn verminderd of zelfs zijn verdwenen en de huid heeft een gezonde hydratatie gekregen.

Geschikt voor ontspanning of voor een bruiloft of andere evenementen, waarbij u er goed uit wilt zien.

*nb. De Japans gezichtreflexologie behandeling komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

 

 

Reiki-magnetiseren

Reiki is een Japanse filosofie, die ons leert over energievelden waarbij met beide handen energie wordt doorgegeven. Reiki is de behandeling welke gebaseerd is op de overdracht van energie. Met bepaalde handposities behandel ik de voorkant en achterkant van uw lichaam met kleren aan. Tijdens mijn consult ben ik een ‘doorgeefluik’ van de Reiki energie. Ik geef u niet mijn eigen energie, maar de universele energie, welke in alle levende wezens aanwezig is. Dat wordt bedoeld met de Reiki energie. Deze behandeling is niet bedoeld ter vervanging van reguliere geneeskunde of andere vormen van therapie, maar kan een mooie aanvulling daarop zijn. Mijn handen hebben magnetiserende krachten. Magnetiseren houdt in, dat er een polariteitsenergie wordt overgebracht waardoor lichaam weer in balans gebracht wordt en klachten af nemen. Denkt u eens aan de wisselingen van de seizoenen. Voor velen kan dit een probleem zijn. Weersveranderingen van warmte naar kou, van zomer naar winter, geven voor sommigen energie problemen. Heeft u een tekort aan energie? Dan kan voor u een Reiki-magnetiseren behandeling een uitkomst zijn.

Een Reiki behandeling kan voor vele doeleinden worden ingezet, bijvoorbeeld ter behandeling van hoofdpijn, reuma, slapeloosheid, of chronische ziekten. Behandelingen duren gemiddeld 30 minuten.

*nb. Reiki-magnetiseren behandelingen komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Chinfood

 

Chinfood Therapie

Deze voedingstherapie is een belangrijk onderdeel in de TCM, waarbij voeding wordt gebruikt om geest en lichaam in optimale conditie te houden. Het eten van uitgebalanceerde voeding is de meest gemakkelijke én effectieve manier om tot een hoge leeftijd gezond te blijven en om ziektes te voorkomen. Chinfood gaat uit van de Chinese Vijf Elementenleer, welke is gebaseerd op de thermische werking van voeding. Voeding speelt op deze manier in op bijvoorbeeld een gebrek aan energie, warmte, bloed of lichaamssappen. Op basis van uw klacht(en) ga ik met Chinese terminologie te werk en adviseer ik welke voeding u het best kunt consumeren en welke u beter kunt vermijden. Aanpassingen in uw voeding kunnen zo uw klacht(en) verhelpen. Als u de vijf verschillende subtiele elementen gebalanceerd aan u eten toevoegt, dan heeft u ook nog eens een volwaardige maaltijd voor iedereen aan tafel. Iedereen heeft natuurlijk ook een andere smaak en voorkeur.

Daarnaast is het thermisch gezien belangrijk om maaltijden warm te nuttigen. Dit geldt voor de maaltijden als ontbijt, lunch en diner. Verleg uw grenzen. Het is een mind set. In vele landen buiten Nederland nuttigen mensen hun maaltijden over de gehele dag warm. Enkel zowat in Nederland loopt men gauw naar de koelkast om iets koels te eten. Bijvoorbeeld om ‘s morgens yoghurt te eten. Dat vinden de meeste mensen uit gewoonte lekker makkelijk, maar hierdoor raakt uw maag van streek. Het is beter om maaltijden warm en ook met aandacht te nuttigen, zodat u voldoende energie heeft om een nieuwe dag te beginnen.

De vijf natuur elementenleer:

 1. Hout element: zure smaken
 2. Vuur element: bittere smaken
 3. Aarde element: zoete smaken
 4. Metaal element: scherpe smaken
 5. Water element: zoute smaken

Tijdens het koken kunt u uw maaltijd, op volgorde van deze elementen, op smaak brengen. Het laatst toegevoegde element geeft de hoogste energetische waarde aan uw maaltijd.

Chinfood is ook geschikt als u wilt afvallen. Heeft u een allergie of intolerantie voor bijvoorbeeld gluten of lactose? Geen probleem, deze voedingstherapie sluit daarbij goed aan. Ik zal u dan bijvoorbeeld geen voedingsmiddelen adviseren die zijn gemaakt uit rauwe melk. Tijdens mijn consult help ik u om anders naar producten en voeding te kijken. Als onderdeel van de therapie, houdt u notities bij van uw genuttigde voeding en drinken in een agenda. Boek bij mij een apart consult voor gericht advies. Ik bied tevens  Tui Na/Zen massages aan vanuit de Chinese leer.

Tsu la mai?  ~ Heeft u lekker gegeten?

Tui Na / Zen massage en klankschalen

 

Tui Na / Zen massage

Tijdens mijn studiereis in 2011 naar de Chinese hoofdstad Beijing, heb ik kennis mogen maken met de Tui Na massage. Ik heb les gekregen van een Chinese professor in het Acupunctuur Centre van Beijing. De Tui Na massage is een ontspannende lichaamsmassage, welke in China door artsen wordt gegeven en valt onder één van de Chinese therapieën uit de TCM. Het doel van de massage is om een uitgebalanceerde en vrije stroom van de Qi energie te bewerkstelligen.

Voorafgaand aan de behandeling neem ik bij u een anamnese af, volgens de Chinese methode. Ik neem een tong en polsdiagnose om te kijken hoe uw gezondheid ervoor staat. Met de Tui Na massage kan ik specifieke nek, schouder en rugklachten verlichten. Na de massage wordt uw bovenlichaam verwarmt met een 2-koppige moxa lamp.

De werking van een moxa lamp:

De moxa lamp bezit ingebouwde platen met mineralen die essentieel zijn voor lichamelijke processen. De lamp zendt via een hitte element elektromagnetische golven uit die het lichaam kan herkennen. Deze golven worden door het lichaam geabsorbeerd en stimuleren de bloedcirculatie, de aanvoer van zuurstof in de weefsels en verdrijven afvalstoffen uit cellen. Dit bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam en verhoogt uw weerstand. Daarnaast verlaagt de warmte kou en spanningen in de spieren van uw nek, schouder en rug en is daarom ook goed tegen blessures of de griep.

 

 

Klankschalen Therapie

Tijdens een klankschalen therapie ligt u op een bed omringd met mooie Tibetaanse schalen. Ook wordt uw lichaam deels bedekt met enkele schalen. Tijdens de behandeling gebruik ik klankschalen van verschillend formaat. De grootste heeft een diameter van 49 cm, en daar op volgt een schaal van 33 cm, 18 cm en twee kleinere klankschalen van 11 cm. De schalen worden met verschillende slagers aangeslagen. Hierdoor komen klanken vrij die hoge of lage tonen voortbrengen. Deze klanken resoneren in de ruimte waarin u ligt en U voelt bewust de trillingen van de klankschalen die op uw lichaam zijn gelegd en aangeslagen. Het is een genot om u aan deze resonantie over te geven. Hierdoor ontspant u en kunt u spanningen in uw lichaam en geest loslaten. Emoties kunnen zo gereguleerd worden bij stress of verdriet. De klankschaal therapie voert u mee in een fase van ontspanning en mooie geluiden. Geniet van dit mooie moment zonder haast of zorgen.

Naast Tui Na/Zen massages, bied ik Chinfood therapie aan en neem ik u mee in de Chinese Vijf Elementenleer.

*nb. De Klankschalen Therapie komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Hot Stone massage & oorkaarsen

 

Hot Stone massage

Deze therapie met warme stenen is een methode die vroeger zeer gangbaar was bij Indiaanse volkeren. De gladde stenen zijn gevormd door het stromende water in rivierbeddingen. Ik gebruik 5 basaltstenen van verschillende vormen en maten, welke in een Hot Stone pan worden verwarmd. Tijdens het opwarmen van de stenen gebruik ik speciale kruiden in het water. De warmte en de druk van de stenen tijdens de massage dringen diep door in uw spieren en weefsels. Zo stimuleert deze massage uw doorbloeding en activeert het uw lymfe systeem voor een ontspannende, ontgiftende en afvoerende werking. Het geeft een verkwikkend gevoel en u krijgt hierbij uw vitaliteit en energie weer terug door.

U kunt kiezen voor een totale Hot Stone lichaamsmassage van 45 min of voor een deelbehandeling van 25 min. Bij koude dagen waarbij spieren stijf worden en  verkrampingen veelvuldig voorkomen, is deze massage zeer aan te bevelen. Een geschikte massage voor een heerlijke “welness beleving”.

*nb. De Hot Stone Massage komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

 

 

Oorkaars therapie

Volgens een oud Indiaans gebruik is dit een werkzame therapie ter ontspanning van lichaam en geest. Het branden van een kaars in het oor werd reeds in de oeroude tijden al toegepast. Door het branden van de oor kaars ontstaat er een vibratie in het oor waardoor het trommelvlies gemasseerd en doorlaatbaar wordt. De vibratie trekt steeds verder de oor gang in en uiteindelijk ook dieper in het hoofd. De doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten wordt bevorderd. De behandeling heeft zo een diepe ontspannende werking, waardoor u kalmeert en een relaxte en bevrijdend gevoel krijgt.

De behandeling gaat als volgt:

 • De oren en de hals worden met een geurende aromaolie gemasseerd.
 • Oor kaarsen worden om de beurt in een linker en rechter zijligging opgebrand.
 • De behandeling wordt afgesloten met het gebruik van warme en kleine kruidenstempels.

De oor kaars therapie is doeltreffend tegen o.a.: oorsuizingen, sinus klachten, voorhoofdsholte ontsteking, keelpijn, jetlag en stress. Geschikt voor mensen die veel vliegen en regelmatig met een jetlag te maken hebben.   

**nb. Oorkaars therapie behandelingen komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Behandelkosten

Reflexzone therapie € 90,-

Chinees voetbad € 10,-

Japans gezichtsreflexologie € 90,-

Chinfood consult kort/lang €45,-/€ 75,-

Hot Stone massage voet/onderbeen € 90,-

Oorkaars therapie € 50,-

Reiki consult € 90,-

Tui Na / Zen massage € 90,-

 

Gezondheidspraktijk behandelingen komen niet in aanmerking voor vergoeding door de verzekeraar.